Imatge d'arxiu del Parlament de Catalunya.
Imatge d'arxiu del Parlament de Catalunya.
Barcelona

Solidaritat fracassa en l'intent d'aturar el ple sobre la reforma de la Constitució

El ple monogràfic sobre la reforma de la Constitució es fa finalment aquesta tarda, tal com estava previst, tot i que Solidaritat, una de les impulsores del debat, se n'ha desmarcat a última hora. La marxa enrere de Solidaritat ha obligat a la Mesa del Parlament a reunir-se d'urgència, aquest matí, i ha decidit, per unanimitat, que tirés endavant el debat que Solidaritat volia desconvocar. Tot plegat ha fet endarrerir l'última jornada del debat de política general, que havia de començar a les 12.

Actualitzat
El debat monogràfic sobre la reforma constitucional al Parlament tira endavant tot i que els tres diputats de Solidaritat han presentat al registre del Parlament una sol·licitud per desdir-se de la petició que van fer conjuntament amb ERC i ICV i la resta del grup mixt per posicionar-s'hi en contra.

El subgrup independentista considera una farsa que aquest ple es faci ara, un cop aprovada la reforma per les Corts espanyoles, i ha proposat suspendre el ple monogràfic.

La decisió d'última hora de Solidaritat ha fet que el màxim òrgan de govern del Parlament s'hagués de reunir d'urgència aquest matí i, amb el reglament a la mà, ha deixat clar que un ple només pot ser desconvocat per la presidenta de la cambra, una cinquena part dels diputats o dos grups parlamentaris. Així ho ha explicat el vicepresident primer de la mesa, Lluís Corominas.

Recordem que les firmes de Solidaritat eren imprescindibles per celebrar el ple, ja que calen un mínim de 27 diputats que ho demanin.

El debat monogràfic havia de començar a les quatre de la tarda, un cop acabat el debat de política general. No obstant això, el canvi de posicionament de Solidaritat ha dut a endarrerir l'ordre del dia.
Anar al contingut