Niça

L'atac a Niça a les xarxes socials: del relat en directe al condol i la solidaritat

Els habitants de Niça i les autoritats van fer córrer l'etiqueta #PortesOuvertesNice per oferir refugi a aquelles persones que fossin al carrer i busquessin un lloc per passar-hi la nit

Actualitzat

El terrorisme ha tornat a sacsejar França i la solidaritat ha arribat un cop més a les víctimes a través de les xarxes socials. Niça celebrava el 14 de Juliol amb focs artificials, totalment aliena al que estava a punt de passar.

 El president de la regió de la Provença-Alps-Costa Blava mostrava a Twitter la celebració i desitjava a tothom una bona festa nacional.

Poc després, i com ja va passar en els atemptats de París del 13 de novembre, les xarxes socials servien també per propiciar l'ajuda entre ciutadans. Els habitants de Niça i les autoritats van fer córrer l'etiqueta #PortesOuvertesNice (portes obertes Niça) per oferir refugi a aquelles persones que fossin al carrer i busquessin un lloc per passar-hi la nit.

També a Twitter s'ha obert el perfil @NICEFINDPEOPLE per buscar persones desaparegudes.

Per la seva banda, Facebook ha activat l'opció de "safety check" perquè la gent pugui informar els seus amics que es troben en bon estat. Així, familiars d'aquest nadó l'han pogut trobar.

 

I a mesura que s'ha anat sabent l'abast de l'atac, el relat dels fets ha donat pas al condol, el dolor i la indignació. Els colors de la bandera francesa han tornat a tenyir les xarxes socials amb les etiquetes #PrayForNice, #NiceAttack o #JeSuisNice.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut