Premis

"Solidaris", guanyador del Memorial Joan Gomis 2016

"Escric per als amics que encara no conec; perquè els que conec ja deuen estar farts de sentir-me". Aquesta frase d'Eduardo Galeano reflecteix la filosofia del "Solidaris", que pensa en els oients que encara no escolten el programa, amb el desig d'arribar cada dia a més persones; tot esperant que els seguidors habituals els tornin a fer confiança un any més.

El jurat del Premi Joan Gomis considera molt lloable que el programa "Solidaris" es mantingui en antena dins d'una ràdio pública. A més, considera que és un programa que mereix ser més conegut i difós; i és per això que se l'ha premiat dins la modalitat de trajectòries periodístiques. El jurat destaca especialment el mèrit de Rita Marzoa, actualment consellera de la CCMA, que va crear el programa l'any 2008, i d'Adrià Bas, membre de l'equip des de l'inici i director des de fa dues temporades. També reconeix el mèrit de tot  l'equip que no és visible però que hi és, i de la seva feina en la preparació, documentació, investigació i producció de les entrevistes.


El premi Memorial Joan Gomis està convocat per membres de Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau, la Facultat de Comunicació de la URL, "Foc Nou" i "El Ciervo", i promou el periodisme solidari que faci referència a persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats, la pobresa i l'exclusió social i en defensa de la pau i els drets humans.

Sota aquest criteri es premia una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i una trajectòria periodística d'una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives.

Amb un equip encapçalat per Adrià Bas, el programa de desenvolupament, pau, drets humans i moviments socials de la  ràdio nacional de Catalunya té una visió global i local. Amb mirada crítica i constructiva. Recull  les veus d'aquells que treballen per un món més just. Del sud al nord i del nord al sud, per novena temporada consecutiva, buscant l'equilibri.

"Solidaris" es fa cada dissabte de tres a quatre de la tarda.

catradio.cat/solidaris
facebook.com/solidaris
twitter.com/solidaris_cr

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut