Pròxim Orient

Soldats israelians arresten un altre ministre de Hamas en un nou dia d'atacs sobre Gaza

A Gaza s'ha complert el novè dia d'atacs israelians amb la mort de tres militants de Hamas i un nou polític palestí arrestat. Wasfi Kabaha, ministre sense cartera, ha estat detingut per tropes israelianes a casa seva a la localitat de Jenin, a Cisjordània. La violència, mentrestant, continua. En un últim atac sis persones han resultat ferides per atacs de l'aviació d'Israel. El moviment islamista Hamas ja ha amenaçat, com a resposta, de reprendre els atemptats suïcides a l'interior d'Israel.

Actualitzat
Els militars israelians han localitzat la casa de Kabaha, hi han entrat i s’hi ha estat gairebé mitja hora. Després se l’han endut detingut. Qubaha ja va ser arrestat l’any passat durant un mes en una acció similar. Amb la nova escalada de violència, és el segon responsable de Hamas detingut després que dijous va ser detingut Nasser al-Shaer, titular d’Educació. La detenció va tenir lloc després d’una operació militar contra 33 membres de Hamas, i 3 diputats i 5 alcaldes també van ser arrestats.

Mentrestant, 6 persones han resultat ferides a la franja de Gaza per atacs de l'aviació israeliana, que divendres va matar tres militants del braç armat de Hamas i va ferir 5 vianants en bombardejar un vehicle que circulava per un carrer de la ciutat.

L'exèrcit israelià ha informat en un comunicat que durant la matinada la seva aviació va atacar cinc objectius de Hamas a la Franja: tres edificis a la ciutat de Gaza i al nord de la Franja, un lloc del moviment islamista a la capital, i una “estructura” al camp de refugiats de Nuseirat.

Les operacions aèries d'Israel en represàlia pel llançament dels coets Qassam han provocat aquests últims dies la mort de 38 palestins i 161 ferits.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut