Madrid

Solbes reconeix errors de previsió i diu que la situació econòmica podria normalitzar-se el 2009

El ministre d'Economia, Pedro Solbes, ha reconegut que la situació és més greu del que reflectien les previsions fetes pel govern. En una compareixença al Senat, Solbes ha explicat algunes de les claus de la recessió que pateixen les finances espanyoles. El sector immobiliari, l'evolució de l'economia europa i també una demanda més reduïda en les exportacions han contribuït a fer que la correcció sigui més accentuada del previst. "Hem de pensar que el gruix de la correcció s'està produint". Solbes ha augurat una tornada a la normalitat a partir del 2009.

Actualitzat
El pitjor sembla que està passant, sobretot pel que fa al sector de la construcció, el més afectat per la recessió econòmica. Això és el que creu el ministre d'Economia. "Tots estem d'acord que hi ha hagut un excés d'oferta respecte a la demanda existent en aquest país en la construcció en els darrers anys. Era inevitable que, en algun moment, es produís la correcció".

Pedro Solbes, però, ha reconegut que aquesta variació ha estat més forta del que el govern s'esperava. Està causada "per una sèrie de factors externs, bàsicament vinculats al finançament però també a altres factors com l'evolució de l'economia europea i la caiguda de la demanda de compra de l'exterior".

El vicepresident econòmic ha remarcat que "aquesta correcció és tan rellevant, sobretot en habitatge, que hem de pensar que el gruix ja s'està produint i hem d'esperar, per tant, que puguem tornar una situació de normalitat a partir del 2009".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut