Porto

Solbes nega que el govern es plantegi ajudar els contribuents que no puguin pagar la hipoteca

El ministre d'Economia i vicepresident segon del govern espanyol, Pedro Solbes, ha negat que el govern es plantegi cap mena d'ajuda per als contribuents que no puguin pagar les hipoteques. Ho ha dit a Porto, a Portugal, on hi ha reunits els ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea, després de fer-se públic que el govern espanyol estaria estudiant la possibilitat d'incloure en el Pla Nacional de l'Habitatge un fons per injectar liquiditat als titulars d'hipoteques que hagin rebut avisos del banc per impagament i estiguin amenaçats de desnonament.

Actualitzat

Pedro Solbes ha afirmat, a més, que la política d'habitatge del govern espanyol està permanentment pactada amb la ministra de Vivenda, Carme Chacón, i que, per tant, no es pot parlar de cap desavinença entre membres de l'executiu com ja ha passat en altres ocasions.

A més a més, el ministre d'Economia i vicepresident segon espanyol ha admès que tot i que hi ha un programa a complir en l'àmbit social, no sempre es poden complir tots els punts dels programes electorals.

Fa pocs dies el ministre Solbes ja va crear polèmica quan va qüestionar la viabilitat del Pla Bucodental presentat pel Ministeri de Sanitat espanyol, una mesura social del govern de Zapatero que pretén pagar el dentista als nens de 7 a 15 anys.

Anteriorment, el vicepresident segon i ministre d'Economia va desautoritzar la seva companya Carme Chacón, ministra de Vivenda, quan va manifestar el seu suport a la iniciativa presentada per la Junta d'Andalusia per garantir l'accés a una vivenda a les persones que guanyin menys de 3.000 euros. Solbes va respondre llavors taxativament: "Jo no sóc mai partidari de grans lleis de reconeixement de drets per a tota la vida."

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut