Madrid

Solbes lamenta que la negociació del finançament es basi en els diners immediats i no en el model

El ministre d'Economia i Hisenda creu que s'ha d'aprofundir en la lògica del nou model de finançament i lamenta que les comunitats només s'interessin per saber "quants diners els toquen". Pedro Solbes creu que s'ha d'arribar a un acord "transparent i vàlid per a tothom" i es mostra convençut que els diputats del PSC al Congrés donaran suport als pressupostos generals per al 2009.

Actualitzat

El vicepresident segon del govern espanyol, Pedro Solbes, lamenta que la negociació sobre el finançament se centri en els diners immediats que rebrà cada comunitat i demana que es debati més sobre el fons del nou sistema. El ministre d'Economia i Hisenda adverteix que ja no hi haurà negociacions bilaterals i que l'acord, que desitja que arribi aviat, ha de ser "transparent i vàlid per a tothom".

Solbes ha insistit que la proposta del govern espanyol és respectuosa amb l'Estatut. Sobre la reivindicació de la Generalitat de limitar el fons de la solidaritat a l'educació, la sanitat i els serveis socials, replica que hi ha una "obligació constitucional" de garantir el finançament d'altres serveis de les comunitats autònomes.

D'altra banda, el vicepresident s'ha mostrat convençut que els 25 diputats del PSC al Congrés donaran suport als pressupostos tot i que hagin amenaçat amb votar-los en contra si no hi ha acord sobre finançament. Solbes insisteix que s'ha de desvincular la negociació dels comptes generals de l'Estat amb la del finançament.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut