Madrid

Solbes espera que "no hi hagi fractura amb el PSC" però avisa que el finançament va per llarg

El ministre d'Economia, Pedro Solbes, espera que no hi hagi fractura entre el PSC i el PSOE, malgrat les diferències en el finançament. El vicepresident econòmic reconeix la dificultat de poder tancar un acord abans d'acabar l'any, en un moment en què les negociacions estan en un punt àlgid. No obstant això, Solbes espera que el resultat pugui ser acceptable per al conjunt de les comunitats autònomes. Solbes també ha anunciat que no es tornarà a presentar a les llistes al Congrés en les pròximes eleccions generals.

Actualitzat
"M'agradaria que hi hagués un acord i que no hi hagués fractura ja no amb el PSC, sinó amb ningú", ha afirmat el vicepresident econòmic del govern espanyol. Pedro Solbes ha reiterat el seu desig de "tenir un paper acabat", en referència a un acord de finançament, "abans de Cap d'Any", tot i que ha reconegut que les negociacions es troben en un "moment calent" i que "no és una tasca fàcil".

Solbes ha afegit que voldria que "al final arribéssim a un resultat que políticament fos acceptable per a tothom". El vicepresident segon ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu a Madrid després que ahir el conseller Castells va viatjar a Madrid per provar d'avançar en la negociació del sistema.

Anunci de retirada

Solbes ha declarat que "a certes edats" un es planteja "el que ha de fer a la vida, també". Quan els periodistes li han preguntat a què es referia, ha precisat que volia dir que no té la intenció de presentar-se a les pròximes eleccions generals, que es faran el 2012.

De la seva banda, el secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, ha descartat veure's "en aquests moments" com a successor de Pedro Solbes. Vegara ha assegurat que encara queda molta legislatura per endavant com per fer un plantejament d'aquest tipus.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut