Madrid

Solbes aposta per abaixar més els tipus d'interès perquè "la inflació ja no és un risc"

El vicepresident segon del govern i ministre d'Economia, Pedro Solbes, ha apostat avui per abaixar més els tipus d'interès "perquè la inflació ja no és un risc". Segons Solbes, cal relaxar la política monetària ja que encara no s'ha arribat a una situació en què el mercat sigui eficient. Pel que fa la crisi, el ministre d'Economia ha tornat a mostrar-se optimista gràcies a les mesures que s'han pres. Unes mesures que no poden, ha dit, qualificar-se de "pegats", tal com va dir ahir el cap de l'oposició, Mariano Rajoy. Solbes ha reconegut, però, que les mesures per augmentar la liquiditat de les entitats financeres encara no estan arribant a les empreses i les famílies.

Actualitzat
Pedro Solbes ha admès també que en la negociació del nou model de finançament autonòmic el problema dels diners té una solució difícil a curt termini. Per Solbes, l'actitud de "jo m'emporto més diners" té uns límits i no ajuda a la racionalitat del sistema. Solbes ha reiterat la idea de presentar aviat un nou document de base per començar-lo a debatre entre les parts.

Pel que fa a la cimera internacional anticrisi, Solbes ha avisat que el sistema financer no es pot reformar d'un dia a l'altre. En aquest sentit ha avançat que a la reunió de dissabte del G-20 només es parlarà de qüestions bàsiques, ja que és molt difícil que es puguin aprovar mesures de vigilància específiques que serveixin per a tots els països.
Anar al contingut