Jerusalem

Solana i Livni exigeixen a Hezbollah l'allliberament "immediat i incondicional" dels dos soldats israelians segrestats

El cap de la diplomàcia europea, Javier Solana, ha tornat a desplaçar-se al Pròxim Orient per reunir-se amb dirigents israelians i palestins. Solana s'ha entrevistat primer amb la seva homòloga israeliana, Txipi Livni. En una compareixença conjunta, Solana ha exigit l'alliberament "immediat i incondicional" dels dos soldats israelians segrestats per Hezbollah. El cap de la diplomàcia europea s'ha de reunir també amb el primer ministre Ehud Olmert, i el viceprimer ministre, Shimon Peres. Al vespre es reunirà amb el president palestí, Mahmud Abbas, i demà anirà a Egipte per entrevistar-se amb Hosni Mubarak.

Actualitzat

Solana torna de nou al Pròxim Orient amb un mandat dels ministres d'Afers Estrangers de la UE, que ahir es van reunir a Brussel·les. Els ministres volen que s'aconseguexi un alto el foc, el desplegament d'una força internacional a la frontera entre Israel i el Líban i l'alliberament dels soldats isrealians segrestat. Els 25 han expressat la seva "profunda preocupació" per la situació al Pròxim Orient i, especialment pel deteriorament de la situació humanitària i la pèrdua de vides civils.

D'altra banda, els enviats especials de l'ONU a la zona preparen la proposta que presentaran al secretari general de l'organització, Koffi Annan, per dissenyar l'eventual desplegament d'una força internacional al sud del Líban. Aquesta delegació té clar, però, que Israel vol dues setmanes més de temps per tancar la seva ofensiva militar contra la milícia libanesa abans de parlar d'una sortida negociada de la crisi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut