Sol, boires i més tempestes de tarda

L'estiu tot just acaba de començar i ja trontollarà: la primera part de la setmana estarà marcada per més núvols i tempestes fora de l'àmbit del Pirineu. Avui en tindrem el primer tast. Tot i això, es preveu una revetlla tranquil·la a la major part del país un cop s'hagin dissipat els ruixats de tarda.

Néstor GómezActualitzat

La nova setmana ens portarà un canvi de temps provocat per una bossa d'aire fred a les capes altes atmosfèriques. Dilluns tindrem el primer tast, perquè aquesta bossa començarà a moure's cap a l'interior peninsular. Entre dimarts i dimecres, l'aire fred acabarà de travessar la vertical de Catalunya. Per tant, l'estiu inaugurat aquest dissabte farà un pas enrere.

El dia ha despertat ennuvolat o mig ennuvolat al litoral, amb núvols baixos més o menys trencats a estones, i amb més clarianes a la resta. Les temperatures mínimes han pujat lleugerament respecte diumenge. A partir de mig matí, els núvols d'evolució començaran a créixer a punts de muntanya, de manera que al migdia ja podran descarregar els primers ruixats, localitzats sobre el Pirineu i Prepirineu.

L'aire fred afavorirà les tempestes, que a la tarda s'intensificaran i guanyaran territori, avançant cap a l'interior del nord-est i el nord de la Catalunya Central. Tampoc no es descarta algun xàfec cap a la serralada prelitoral. Les temperatures màximes poden baixar de forma poc significativa en general.

Treva gairebé general per la revetlla de Sant Joan

De cara al vespre, i fins i tot a primera hora de la matinada, els ruixats podrien resistir cap al nord-oest del país, al Pirineu i Prepirineu de Lleida. A la resta, la revetlla de Sant Joan es preveu tranquil·la. La nit no serà gaire freda, només a l'entorn del Pirineu es preveuen valors al voltant dels 10 graus. A la costa, l'ambient serà molt suau i xafogós.

Les tempestes també es deixaran veure pel País Valencià, localitzades a les serralades d'interior. A les Balears hi haurà més núvols durant la primera part del dia.

I els pròxims dies...

Dimarts, l'aire fred en altura augmentarà i tindrem un dia de primavera absoluta: la nuvolositat serà ben present des del matí, fins i tot les ruixats cauran abans del migdia, començant per les serralades. A la tarda tindrem noves tempestes localment intenses, sobretot cap a la Catalunya Central, ponent i el Pirineu occidental. Les tempestes poden arribar al prelitoral, però la costa quedaria al marge de les precipitacions. Les temperatures baixaran clarament a l'interior però es mantindran o pujaran al litoral. Dimecres, la pertorbació es retirarà però no farà net del tot. Esperem ruixats de tarda cap al nord-est.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut