Barcelona

Sogecable podria emprendre accions legals contra Mediapro per incompliment de contracte

Guerra audiovisual entre dues grans empreses. Sogecable podria iniciar accions legals contra Mediapro per incompliment de contracte respecte als drets audiovisuals de retransmissió dels partits dels campionats oficials de futbol a Espanya. Així ho ha informat avui la companyia en un comunicat enviat a la Comissió del Mercat de Valors (CMV). Mediapro va anunciar ahir en una roda de premsa que ha arribat a un acord amb 39 clubs de futbol per a l'explotació en exclusiva dels seus drets audiovisuals a partir de la temporada 2009/10, segons ha explicat el seu president, Jaume Roures.

Actualitzat
L'empresa defensa la vigència de l'actual model d'explotació dels drets audiovisuals dels campionats de futbol de Lliga i Copa, i ratifica el seu compromís de defensar "els drets i interessos que legítimament ostenta".

Audiovisual Sport (AVS), societat que gestiona els drets de futbol i en la qual Sogecable ostenta una participació del 80%, ha assegurat que AVS és titular dels drets dels clubs de futbol de Primera i Segona Divisió espanyola corresponent a les temporades 2006-2007 i 2008-2009, i a més disposa dels drets de nombrosos clubs fins 2012-2013.

A més, AVS té, segons el contracte vigent, el dret de negociar i assumir la renovació dels contractes, motiu pel qual Mediapro no ha pogut ni pot realitzar de manera legítima adquisicions de drets pel seu compte.

Per això, afirma que, en cas que Mediapro no faci una rectificació “immediata i pública” de les seves manifestacions, exercitarà les accions penals que corresponguin “contra el senyor Roures i les altres persones físiques que pertanyin o no a Mediapro, que l’ajudin o col·laborin en la concepció del seu pla de defraudació i lesió dels drets i interessos de Sogecable”, ha assegurat.
Anar al contingut