Acte de Societat Civil Catalana
Acte de Societat Civil Catalana
Barcelona

Societat Civil Catalana reuneix mig miler de persones per celebrar la hispanitat al Teatre Victòria

A l'acte hi han anat representants del PP, el PSC, Ciutadans i UPyD

RedaccióActualitzat

Societat Civil Catalana no va sortir el carrer el 12 d'octubre. L'entitat va decidir canviar la manera de celebrar la Hispanitat, i s'ha trobat aquest diumenge al matí al Teatre Victòria.

Unes 500 persones han assistit a l'acte sota el lema "L'Espanya que ens uneix". Entre d'altres, hi han anat representants del PP amb Xavier García Albiol; del PSC amb Joan Rangel; de Ciutadans amb Matías Alonso i UPyD.

Societat Civil Catalana també vol celebrar amb aquest acte el que ha qualificat de "derrota clar del plebiscit" del 27S.

A més dels dirigents de l'entitat, com el nou president Rafael Arenas després de la renúncia de Josep Ramon Bosch, hi han intervingut escriptors i altres personalitats, tant des de l'escenari com amb missatges enregistrats. 

Arenas ha explicat que ara han de treballar per traslladar als catalans que el projecte de Catalunya dins Espanya és la "clau del futur", i ha criticat els independentistes per frivolitzar amb el trencament dins la societat.

El vicepresident Joaquim Coll ha alertat sobre la situació de la política catlana. Avisa que "el full de ruta només busca la intervenció de la Generalitat, és una provocació". 

Coll també s'ha mostrat convençut que al final la CUP investirà Mas:

"La CUP, amb retòrica revolucionària que sembla d'un jardí d'infància, farà Mas president a canvi de la corbata"

Coll diu que el pacte és "inevitable" perquè si no "el conglomerat que forma el moviment nacionalpopulista correria cap a la destrucció". Assegura que el procés sobiranista no neix d'un "patriotisme cívic sinó un nacionalisme que té molt d'identitari i supremacista".

Anar al contingut