Els tres membres de SCC, entrant als jutjats.
Els tres membres de SCC, entrant als jutjats.
Barcelona

Societat Civil Catalana presenta una denúncia per l'ús dels centres públics el 9-N

Societat Civil Catalana ha presentat una denúncia perquè consideren que és il·legal votar en els instituts i demanen a la justícia que intervingui.

RedaccióActualitzat

Tres membres de l'entitat Societat Civil Catalana (SCC), contrària al 9-N, han presentat una denúncia davant el jutjat de guàrdia de la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Consideren que és il·legal votar en els instituts i altres edificis públics perquè la consulta va quedar suspesa pel Tribunal Constitucional i demanen a la justícia que intervingui.

Rafael Arenas i Juan Arza, vocals de la junta directiva de Societat Civil Catalana, i el responsable d'esdeveniments, Sixto Cadenas, creuen que "la utilització de centres públics d'ensenyament per a la realització d'un acte que ha estat suspès pel TC suposa la vulneració" d'aquesta suspensió i els que ho fan incorren en els delictes de desobediència i prevaricació.

SCC demana al jutjat que "investigui els delictes que es puguin haver comès com a conseqüència de les actuacions" i que adopti les mesures necessàries per posar fi a la preparació del procés participatiu.

"Molts catalans, especialment els que tenen entre 16 i 18 anys, pensaran de bona fe que estan exercint la democràcia, quan el que estan exercint és la perversió de la democràcia", ha criticat Arenas, que ha considerat que el jutjat de guàrdia podria estar a temps de "frenar" el 9-N.

"Hi ha jutges, fiscals i policies. El que fa falta és voluntat per utilitzar-los", ha dit.

Anar al contingut