Mobilització pel 12-O el 2014
Mobilització pel 12-O el 2014
Barcelona

Societat Civil Catalana no farà cap mobilització ni per la Diada ni el 12-O

L'entitat renuncia a fer una manifestació per la Diada i tampoc repetirà els actes del 12 d'octubre

RedaccióActualitzat

Societat Civil Catalana no organitzarà manifestacions ni per la Diada ni pel dia de la Hispanitat. L'entitat abandona la via de les mobilitzacions aquest 2015 i prefereix centrar-se en la campanya "Junts i millor".

El president de SCC, Josep Ramon Bosch, ha explicat a l'agència EFE que considera "poc ètic" fer una manifestació el mateix dia en què arrenca la campanya electoral del 27-S. Per això, diu, han preferit organitzar una campanya amb el lema "Junts i millor".

"No volem fer un acte aquest 11-S, perquè és quan comença la campanya electoral i qualsevol acte, si no és il·legal, és poc ètic, pel que representa l'inici de campanya"

El 2014, l'entitat va organitzar una concentració a Tarragona, a la qual van assistir unes 3.500 persones, entre ells dirigents del PSC, el PPC, Ciutadans i UPyD.

Societat Civil sí que ha convocat per al 9 de setembre un acte "eminentment cultural" amb el títol "La memòria catalana a debat", que se celebrarà a La Pedrera. SCC explica que l'objectiu de l'acte és "desmitificar" l'Onze de Setembre del 1714 i "posar en valor" la Diada del 1977.

"Better toghether"

SCC ha explicat que per a la campanya electoral ha previst una proposta per mobilitzar la gent a "votar partits no separatistes". 

Amb el lema "Junts i millor", la campanya es basa en en el "Better together" britànic en la campanya del referèndum escocès.

Sense mobilització el 12-O

Bosch també ha confirmat que Societat Civil tampoc no organitzarà una manifestació per al Dia de la Hispanitat. Assegura que optaran per un format "diferent, bonic i allunyat de les típiques manifestacions espanyolistes que hi pugui haver hagut".

Les últimes manifestacions del 12-O a la plaça de Catalunya van portar controvèrsia pel nombre de manifestants. L'any passat hi van participar 38.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Un any abans, el 2013, hi havien participat unes 30.000 persones.

Anar al contingut