Susana Beltrán, vicepresidenta tercera de Societat Civil Catalana; Rafael Arenas, vocal de l'entitat, i Pablo Nuevo, membre de la sectorial de …
Susana Beltrán, vicepresidenta tercera de Societat Civil Catalana; Rafael Arenas, vocal de l'entitat, i Pablo Nuevo, membre de la sectorial de juristes. (Foto: @Societatcc)
Barcelona

Societat Civil Catalana adverteix directors de centres educatius i famílies sobre els riscos de cedir les instal·lacions el 9-N

La plataforma contrària a la independència presenta una guia de drets i obligacions per a mares, pares i professors de l'ensenyament públic davant la utilització dels instituts el 9-N

RedaccióActualitzat

La plataforma contrària a la independència Societat Civil Catalana ha presentat una guia de drets i obligacions per a l'ensenyament públic davant la utilització dels instituts en el que consideren una "consulta il·legal". SCC ha alertat de la cessió d'espais com ara escoles o instituts per a la celebració del 9-N. Denuncien que la Generalitat carrega sobre els directors la responsabilitat de cedir les claus de les instal·lacions a "voluntaris" que són "subjectes privats", en un procés que no té el control d'una "administració electoral".

En l'informe, l'entitat recomana als directors que demanin per escrit la petició feta per Educació i als pares i mares que sol·licitin, també per escrit, al centre educatiu que no permetin a "particulars no identificats" l'entrada al centre, per preservar les dades personals dels alumnes.

El vocal de l'entitat, Rafael Arenas, considera que "el que és lamentable és que des de l'administració pública es vulgui burlar l'estat de dret" i, en aquest sentit, sentencia: "No col·laborarem amb aquest frau."

Susana Beltrán, vicepresidenta tercera de l'entitat, i Pablo Nuevo, membre de la sectorial de juristes de SCC, també han destacat que en cas de secessió el dèficit de la Generalitat es multiplicaria per cinc.

Anar al contingut