Pla general dels membres del CDR intentant accedir a les portes d'on es celebrava un acte de Societat Civil Catalana el 7 de juny de 2018 (Hori…
Pla general dels membres del CDR intentant accedir a les portes d'on es celebrava un acte de Societat Civil Catalana el 7 de juny de 2018 (Horitzontal)

Societat Civil anul·la un acte a la UB per la pressió dels CDR

ACN Barcelona.-Societat Civil Catalana (SCC) ha hagut d'anul·lar un acte aquest dijous al vespre després que un centenar de persones del CDR entressin a la Universitat de Barcelona (UB) cridant "fora el feixisme de la universitat". La protesta ha començat abans que l'acte comencés, quan poc a poc s'ha anat reunint gent a les portes del rectorat de la UB i, de cop, els manifestants han decidit entrar en massa dins del claustre fins a la sala on s'estava fent l'acte de SCC. Pel camí hi ha hagut més d'una picabaralla entre membres de Societat Civil que impedien que la manifestació avancés més enllà dels passadissos. Finalment, però, els membres del CDR han arribat fins a la mateixa porta des d'on han intentat boicotejar l'acte fent soroll. La tensió ha anat augmentant fins al punt en què a dos quarts de vuit del vespre, l'organització ha decidit anul·lar l'esdeveniment i desallotjar la sala per una porta secundària. Una vegada acabat l'acte, cadascú ha abandonat l'edifici de la universitat per portes separades.

Societat Civil Catalana havia organitzat un acte a la Universitat de Barcelona sobre la vida de Cervantes en què hi participaven persones de diferents àmbits, entre ells un historiador de París que havia vingut expressament per a aquesta conferència.L'organització ha remarcat que no tenia cap connotació política i que per aquest motiu no entenia la manifestació dels CDR. D'altra banda, alguns dels assistents han mostrat la seva sensació d'indefensió al personal de la universitat i li han retret la manca de control i de seguretat a l'hora d'impedir que els membres del CDR accedissin fins a la sala de la conferència.

Anar al contingut