Sobrevolem amb dron la costa central per comprovar els desperfectes del temporal

Només a Malgrat i a Pineda de Mar, els danys ja superen el dos milions d'euros

RedaccióActualitzat

A vista de dron, el temporal marítim d'aquests últims dies ha esborrat pràcticament la línia de costa del nord del Maresme. A tota la comarca hi ha hagut destrosses molt importants, però l'onatge ha afectat especialment Pineda de Mar i Malgrat de Mar, amb zones on el mar s'ha endut fins i tot el passeig marítim. També ha causat danys en els habitatges de primera fila i ha engolit molts metres cúbics de sorra. Els ajuntaments calculen que el temporal de gregal els ha causat danys per valor de més de dos milions d'euros en el conjunt dels dos municipis.

Els alcaldes del Maresme fan balanç dels desperfectes i demanen al Consell Comarcal una reunió extraordinària amb tots els alcaldes de la comarca. Aquest matí una responsable de Costes del Ministeri de Medi Ambient ha visitat, juntament amb l'alcalde i regidors de Malgrat de Mar, la zona afectada de la costa. Han estat tot el matí reunits per avaluar els danys del temporal.

Els carrers continuen inundats, i encara no es pot reparar la carretera del Camí de la Pomareda ni les instal·lacions del càmping. Des del ministeri no han volgut abordar els punts que han fallat del pla pilot que havia de preservar la sorra de la costa amb dunes artificials i espigons geotèxtils.

A Pineda de Mar s'ha trencat el col·lector, situat al Passeig Marítim, que aquest dilluns ja perillava. Ara han de començar obres d'urgència per arreglar-lo. Una situació semblant a la de Badalona, on hi va haver onades que van arribar als vuit metres, i que diumenge van trencar el col·lector que porta les aigües residuals de la ciutat i també de Montgat i Sant Adrià cap a la depuradora del Besòs. Els operaris ja han començat les obres d'urgència i preveuen que d'aquí a cinc dies les aigües residuals deixin d'abocar-se al mar i passin per un tram provisional, per poder reparar el col·lector en sec i fer una escullera que ja estava projectada per protegir-lo.

També s'han d'arreglar totes les platges de l'àrea metropolitana, de Montgat a Castelldefels, que tardaran una setmana a tenir la sorra neta i entre dues i tres setmanes a tenir tot el mobiliari i les passarel·les de fusta a punt.

L'Ajuntament de Barcelona també ha fet balanç i valora en 350.000 euros les pèrdues a les platges i en un milió d'euros arreglar tot el dic exterior del port del Fòrum. El consistori assegura que es tracta del temporal més greu dels últims 13 anys, que ha provocat importants destrosses al mobiliari urbà de totes les platges. Sobre la pèrdua de sorra, l'Ajuntament espera que en els pròxims dies el mateix mar en retorni.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut