Arròs

S'obre la porta a la millora del cultiu de l'arròs després de desxifrar-ne el genoma complet

Un equip de científics de diversos països del món ha aconseguit desxifrar el genoma complet de l'arròs, un cereal que representa el principal cultiu alimentari del planeta. El fet de saber-ne la informació genètica obre la porta a desenvolupar noves varietats d'arròs, que permetin collites més grans. També permetrà evitar malalties en aquest cereal bàsic.

Actualitzat
Investigadors dels Estats Units, el Regne Unit, la Xina, el Japó i l'Índia han treballat durant set anys per determinar l'ordre dels 400 milions de gens que componen l'ADN de l'arròs. La seqüència final inclou més de 37.500 gens, que a més proporcionen molta informació sobre altres cereals molt similars a aquest, com ara el blat, la civada o la canya de sucre. Els resultats de la investigació els publica aquesta setmana la revista científica "Nature". L'arròs aporta actualment el 20% de l'energia alimentària del món i representa el 30% de la producció mundial de cereals.
Anar al contingut