La Marató 2017
La Marató 2017
Barcelona

S'obre la convocatòria dels projectes de recerca de la Marató 2017 de TV3

S'hi podran presentar projectes entre el 12 de febrer i el 12 de març del 2018

RedaccióActualitzat

Mentre la Fundació Marató de TV3 encara continua recaptant donatius de l'edició del 2017 celebrada el desembre passat i dedicada a les malalties infeccioses, ja s'ha obert la convocatòria de projectes de recerca que després d'una tria rebran finançament. Noves vacunes i nous antibiòtics, són objectius molt necessaris.

Després d'un sistema d'avaluació internacional, els projectes més ben valorats per la Fundació seran finançats amb els fons de La Marató 2017, que va tancar amb un marcador provisional per sobre de 7 milions d'euros.

Com cada any, aquesta xifra està creixent i creixerà més amb els donatius que arribin fins al 31 de març. Cal recordar que els ciutadans poden seguint fent donatius a través dels canals que trobaran a tv3.cat/marato.

Segons l'evolució dels últims anys, la recaptació creix molt després de cada programa. Per exemple, el 2016 va augmentar prop de tres milions.

S'hi podran presentar projectes entre el 12 de febrer i el 12 de març del 2018. La decisió sobre quins projectes seran finançats amb fons de La Marató 2007 es farà pública l'octubre del 2018.

La recerca en malalties infeccioses té molts reptes de futur. Els més necessaris, trobar noves eines de diagnòstic ràpid que permetin fer un tractament immediat, descobrir nous antibiòtics capaços de combatre els bacteris resistents i aconseguir noves vacunes, entre d'altres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut