Un lavabo del búnquer secret de Mussolini. (Foto: Reuters)
Un lavabo del búnquer secret de Mussolini. (Foto: Reuters)
Roma

S'obre al públic el búnquer de Mussolini

A partir de divendres es podran visitar aquestes dependències, que van servir de refugi al dictador italià durant la II Guerra Mundial

RedaccióActualitzat

El búnquer antiaeri de Benito Mussolini es podrà visitar, després de 74 anys de la seva construcció. Es tracta d'una xarxa de sales subterrànies destinades a la protecció de la seva família i del mateix dictador, que va dirigir el mandat feixista a Itàlia entre els anys 1922 i 1943. 

A partir de divendres, 31 d'octubre, es podrà visitar tant el búnquer, situat al jardí de la residència de Mussolini, a la Villa Torlonia, a Roma, com un segon refugi que el dictador va fer construir a la mateixa zona, però encara més a prop de l'habitatge. També es reobrirà un tercer búnquer, que va quedar inacabat amb la caiguda del feixisme a Itàlia, construït a 6,5 metres sota terra. 

L'obertura de les construccions antiaèries anirà acompanyada de la possibilitat de visitar els jardins de luxe de la residència de Mussolini. El Departament de Cultura té la intenció de recordar, d'aquesta manera, un dels capítols més negres de la història d'Itàlia.

Anar al contingut