Seguidors de Snowden demanen l'asil polític de l'exconsultor al Brasil. (Foto: Reuters
Seguidors de Snowden demanen l'asil polític de l'exconsultor al Brasil. (Foto: Reuters)
Londres

Snowden fa una crida al món per posar fi a la vigilància massiva com la de Washington

Edward Snowden insta els ciutadans del món a lluitar contra la vigilància massiva de governs com el dels Estats Units. En un missatge alternatiu de Nadal que emetrà aquest dimecres una televisió britànica, l'exconsultor de l'Agència de Seguretat nord-americana alerta del perill de l'espionatge indiscriminat.

RedaccióActualitzat

L'exanalista de l'Agència de Seguretat nord-americana Edward Snowden alerta del perill de l'espionatge massiu i convida els ciutadans a lluitar contra la vigilància de governs com el dels Estats Units. L'exconsultor parla de tot plegat en l'anomenat Missatge Alternatiu de Nadal, que s'emetrà aquest dimecres per la cadena britànica "Channel 4".

La cadena l'ha avançat per internet. Segons Snowden, "una criatura nascuda avui creixerà sense cap mena de consciència de privacitat. No sabrà què significa tenir un moment de privacitat per a ell". Per això, l'exanalista fa aquesta crida: "Junts podem trobar el millor equilibri, posar fi a la vigilància massiva i recordar al govern que, si realment vol saber com ens sentim, preguntar sempre suert més a compte que no pas espiar".

A més d'aquest missatge pel canal britànic, Edward Snowden ha concedit al diari "The Washington Post" la primera entrevista feta cara a cara des del juny, quan va aconseguir refugiar-se a Rússia. Assegura que, passi el que passi a partir d'ara, ell ja ha complert la seva missió, la d'obrir els ulls al món revelant els programes d'espionatge massiu.

En les últimes hores, Snowden ha dit que acceptaria l'asil del govern del Brasil sempre que no fos a canvi d'informació sobre el programa d'espionatge nord-americà. A Sao Paulo, seguidors de l'exconsultor han reclamat que l'executiu brasiler li concedeixi l'asil.

 

 

Anar al contingut