Edward Snowden
Edward Snowden

Snowden diu a Rajoy que l'ús de la força per aturar el vot a Catalunya és opressió

Snowden es fa ressò de l'article de Puigdemont a "The Guardian" i diu que el dret dels catalans a decidir el seu futur no només no és il·legal, sinó que és un dret humà

Actualitzat

Edward Snowden, extreballador dels serveis secrets dels Estats Units que ara viu exiliat a Rússia, ha parlat també a les xarxes socials opinant sobre les actuacions policials que aquest dimecres es van fer a Catalunya per aturar el referèndum de l'1 d'octubre.

Snowden es fa ressò de l'article que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, publica al diari britànic "The Guardian".

 


En un primer tuit, Snowden ja qualifica de violació dels drets humans "la repressió espanyola contra el discurs inconvenient, la política i l'assemblea a Catalunya".

Defensa el dret a l'autodeterminació -el dret dels pobles a decidir el propi sistema de govern- dient que "no només no és il·legal, sinó que és un dret humà".

 

 

Interpel·lat en el fil de discussió a la xarxa sobre el fet que Espanya defensi la unió del territori, Snowden respon que el president espanyol, Mariano Rajoy, que aquest no és el camí.

"Rajoy és lliure d'oposar-se a la independència de Catalunya, però només a través de la persuasió, no de la violència. L'ús de la força per aturar el vot és opressió."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut