El quadre de la Immaculada que reclama l'Ajuntament de Vilanova de Sixena
El quadre de la Immaculada que reclama l'Ajuntament de Vilanova de Sixena
Vilanova de Sixena

Sixena reclama el quadre que faltava en les obres traslladades

L'advocat de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena demana al jutjat que la Guàrdia Civil torni a entrar al Museu de Lleida, amb l'ús de la força si és necessari

Actualitzat

L'Ajuntament de Vilanova de Sixena ha demanat al jutjat de primera instància d'Osca que es traslladi al monestir de Sixena el quadre que encara és al Museu de Lleida. Es tracta d'un quadre de la Immaculada del segle XVIII, que el Museu de Lleida no va entregar el passat dia 11 amb la resta de peces perquè no el va localitzar, i el va trobar quatre dies després al Palau Episcopal. Aleshores, el museu va assenyalar que esperava instruccions per saber quan algun cos policial recolliria la peça.

L'advocat de l'Ajuntament demana al jutjat que la Guàrdia Civil entri un altre cop al Museu de Lleida, amb l'ús de la força si és necessari. L'advocat de l'ajuntament aragonès, Jorge Español, assegura que en el seu escrit sol·licita que la policia judicial, el Grup de Patrimoni Històric de la Guàrdia Civil, que entri al museu per confiscar el quadre.

Español reclama que la Guàrdia Civil pugui tornar a entrar al Museu de Lleida, acompanyada de la pèrit judicial i els altres pèrits, però "sense la presència de cap càrrec polític" per evitar que "es torni a polititzar" el que era "un acte judicial", com considera que va passar l'11 de desembre tant al museu com al monestir de Sixena.

 

ARXIVAT A:
Sixena
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut