Imatge de la proposta inicial (no definitiva) de segregació del nucli les Botigues del terme municipal de Sitges per annexar-lo a Castelldefels. Ima…
Imatge de la proposta inicial (no definitiva) de segregació del nucli les Botigues del terme municipal de Sitges per annexar-lo a Castelldefels. Imatge del 26 de març de 2018 (horitzontal)

Millo obliga a suspendre la consulta no vinculant de les Botigues de Sitges

Els veïns de les Botigues de Sitges no podran decidir si volen pertànyer a Castelldefels

RedaccióActualitzat

Els veïns del barri de les Botigues de Sitges no podran decidir de moment si volen pertànyer a Sitges o Castelldefels. El govern espanyol ha ordenat la suspensió de la consulta no vinculant que l'Ajuntament de Sitges havia de fer aquest dissabte.

Va ser la delegació del govern a Catalunya qui en va demanar aquest dijous a l'Ajuntament de Sitges la "immediata suspensió", ja que segons els advocats de l'Estat, el consistori no disposa d'autorització prèvia per part de l'executiu de Madrid, que ha de ser emesa pel Consell de Ministres.

Els veïns del barri de les Botigues de Sitges han de fer 14 quilòmetres per arribar a Sitges i 4 per arribar a Castelldefels. Encara que paguen els impostos a Sitges, habitualment fan servir els serveis de Castelldefels, com escoles i ambulatoris.

 

En la consulta hi havien de participar gairebé 200 veïns majors de 16 anys, amb una resposta binària de "sí" o "no" a la següent pregunta: "Està d'acord que el nucli de les Botigues de Sitges se segregui del municipi i proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?"

El consistori, en un comunicat, assegura que ha seguit el procediment legal "amb rigor i transparència" a l'hora de preparar el procés participatiu. La consulta feia setmanes que estava convocada i la zona estava plena de cartells que l'anunciava.

L'Ajuntament ha decidit suspendre la consulta per protegir els treballadors públics i les persones que havien de treballar en l'organització del procés.

Anar al contingut