Imatge de les escales de la Punta de Sitges amb les rajoles aixecades pel temporal i l'accés als vianants tallat el 23 de gener de 2017. (Horit…
Imatge de les escales de la Punta de Sitges amb les rajoles aixecades pel temporal i l'accés als vianants tallat el 23 de gener de 2017. (Horitzontal)

Sitges recupera la normalitat després de dos dies de fort temporal marítim

ACN Sitges.-Sitges (Garraf) ha recuperat la normalitat aquest dilluns després de dos dies de fort temporal marítim que ha causat danys en diferents punts del municipi. Mentre les brigades municipals ja han començat les feines de neteja a les platges, que han quedat parcialment cobertes d'algues, l'accés a les escales de la Punta continua tancat ja que les onades han arrencat part de les rajoles. L'aigua també ha fet malbé un magatzem municipal a la platja d'Aiguadolç i la carretera que va paral·lela al camp de gol es va inundar parcialment i ara s'està condicionant. L'alcalde del municipi, Miquel Forns, ha destacat que tot i la força del temporal, els danys han estat puntuals i que en pocs dies "tot tornarà a la normalitat". Això sí, Forn ha recordat que temporal, tot i que ha minvat encara no ha acabat, i ha demanat precaució a la ciutadania a l'acostar-se a la façana marítima.

Miquel Forns ha explicat que el temporal també ha afectat al poble de Garraf, pertanyent a Sitges, on la força de les onades s'ha endut bona part de la sorra de la platja i ha afectat lleument l'hotel que hi ha a peu de platja i alguns pals de la llum.Tot i que el temporal s'ha endut sorra de totes les platges del municipi, Forn assegura que el fet que el temporal hagi estat al mes de gener, en compte de a la tardor, quan són més habituals, dona marge perquè les platges es recuperin de manera natural per poder-les tenir a punt en vista a l'estiu. Per últim, l'alcalde de Sitges ha celebrat que tot i els danys puntuals no s'ha hagut de lamentar cap dany personal. En aquest sentit, ha insistit que tot i que Protecció Civil va desactivar ahir al vespre la fase d'alerta del Procicat, el temporal marítim es manté amb onades importants al municipi i cal seguir extremant les precaucions a l'hora d'acostar-se al mar.

Anar al contingut