Un agent de la policia local observa com un grup de manters recull la seva mercaderia per marxar (ACN)
Sitges

Sitges incrementa la pressió contra el top manta

Quatre vehicles policials patrullen durant el dia pel passeig de la Ribera i aconsegueixen que els manters abandonin la zona

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Sitges vol fer fora els venedors del top manta. Per aconseguir-ho ha augmentat la presència policial coincidint amb la Setmana Santa.

A més, ha engegat una campanya de conscienciació per inculcar als turistes els perjudicis que la venda ambulant té per als mateixos manters i per al comerç local.

El bon temps i l'arribada massiva de turistes d'aquesta Setmana Santa han generat un increment del nombre de manters que s'instal·len al passeig de la Ribera de Sitges. Per impedir-ho, la Policia Local, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, despleguen aquests dies un dispositiu especial i intensiu. Quatre vehicles policials patrullen durant el dia pel passeig de la Ribera.

 

 

 

L'entorn de l'església de la Punta i dels museus són altres punts on es concentra l'oferta dels manters i on també s'ha incrementat la vigilància policial. L'arribada de la policia provoca la recollida dels farcells, sense que calgui fer identificacions ni confiscar el material. Només si els manters mostren resistència a marxar es procedeix a demanar identificacions.

Dijous Sant i Divendres Sant l'operatiu policial ha foragitat tots els manters del passeig i la platja de Sitges en uns 45 minuts. La previsió de la Policia Local és mantenir el dispositiu fins Dilluns de Pasqua. Després de Setmana Santa, la Junta Local de Seguretat avaluarà l'operatiu per valorar si el repeteix durant l'estiu.
 

Anar al contingut