Sitges

Sitges es desborda, un any més, amb la Rua de l'Extermini, que posa fi al Carnaval

Més de 300.000 persones han participat aquest any en el Carnaval de Sitges. A la Rua de l'Extermini n'hi va haver 2.500, i moltíssima gent vinguda de fora tampoc es va voler perdre la festa.

RedaccióActualitzat

Més de 300.000 persones han participat aquest any en el Carnaval de Sitges. A la Rua de l'Extermini, celebrada aquest dimarts, hi va haver 2.500 participants, molts dels quals eren gent vinguda de fora que tampoc es va voler pedre la festa. Molts van triar l'opció d'arribar-hi amb tren, aprofitant que Renfe havia habilitat més de 45.000 places addicionals durant els dies de celebració del Carnestoltes.

La Rua de l'Extermini es podria dir que pràcticament va començar a dins dels trens en direcció a Sitges, que ahir a la nit anaven plens de passatgers amb moltes ganes de festa. Alguns van aprofitar el viatge per beure. En arribar a l'estació, i abans de trepitjar els carrers de Sitges, els Mossos d'Esquadra els van requisar les ampolles de vidre i tothom havia d'abocar l'alcohol en gots de plàtic per poder continuar amb la gresca.

Un dels que van optar pel tren per anar a la rua, Adrián Barrosos, disfressat com un dels "na'vis" d'Avatar, va explicar els seus motius: "No s'ha d'agafar el cotxe aquesta nit, perquè es beu, i cal ser prudent." Mentrestant, uns estudiants exclamaven: "Som del segon grau de Telecomunicació de l'Autònoma i anem a petar-ho a Sitges!"

Els Mossos tampoc van deixar traspassar l'estació ni als carteristes ni als que tenen antecedents. Un noi, per exemple, va ser detingut perquè tenia un requeriment judicial.

Un cop començada la rua, aquest any, entre les cinquanta carrosses, se n'han vist força que anaven carregades de sàtira política, amb la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin com a protagonistes. També n'hi ha hagut d'altres que s'han inspirat en la consulta convocada per al 9-N. Dos joves vestits com una pubilla i un hereu explicaven: "Som la carrossa 'noviembre'. Jo sóc la 'putilla'... Som una sàtira de l'exèrcit català de la independència." I, mostrant un pin amb les inicials "TEKAE", han precisat: "Veieu? Tropes de l'exèrcit català d'alliberació etíl·lica".

"Visc durant tot l'any a Londres i només baixo per Carnaval", ha explicat un altre, que ha afegit: "Aquest és el millor, amb diferència."

Des de mitjanit, el carrer del Pecat s'ha convertit en una discoteca a l'aire lliure. A més dels locals de festa, que s'han omplert de gom a gom,els bars i restaurants aquesta nit també han incrementat molt les vendes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut