Augmenten les estafes amb criptomonedes per la dificultat de rastrejar-les
Pantalla amb el valor de les criptomonedes

Sitges, el primer festival de cinema en acceptar criptomonedes

El Festival de Cinema vol innovar en l'àmbit tecnològic del sector

Actualitzat

Sitges vol ser pioner i serà el primer festival de cinema del món que acceptarà una criptomoneda com a forma de pagament a partir de l'edició de l'any que ve. Els seus impulsors han vist que el públic de Sitges encaixa amb aquest perfil, acostumat a les noves tecnologies.

Enguany, l'organització ha repartit entre els assistents targetes que contenen 15 dòlars i que serviran per bescanviar per la moneda digital l'any que ve.

Slate Entertainment Group (SEG) i el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya han acordat una associació a través de la qual el Festival adoptarà la plataforma digital de venda d'entrades del SEG, Slatix, basada en la tecnologia blockchain, per a la compra d'entrades i abonaments del Festival.

Les entrades que es comprin a través de l'aplicació Slatix tindran una comissió per transacció de gairebé zero, són resistents a la falsificació i són instantàniament transferibles.

Cody Hackman, cofundador del grup d'entreteniment Slate, ha dit que les comissions per als consumidors seran més baixes amb aquest sistema:

"No em voldran cobrar si pago amb moneda estrangera amb la Visa perquè soc canadenc o soc a Los Angeles. I els organitzadors també s'estalvien diners."

Mike Moyal, director general de SEG, ha defensat l'ús de la criptomoneda:

"Sitges sempre ha estat un festival de cinema d'avantguarda amb visió innovadora. En un futur proper, creiem que totes les plataformes de venda d'entrades utilitzaran la tecnologia del blockchain i Sitges serà una de les primeres dins del sector de l'entreteniment."

El bitcoin també ha captat l'atenció de la indústria nord-americana de l'entreteniment i ha fet una sèrie sobre criptomonedes, "StartUp". Tot i així, continuen sent un món desconegut, fins i tot per a alguns dels seus actors. Ron Perlman, famós per pel·lícules com "Hellboy", ha reconegut al mateix Festival de Sitges que s'ha d'aprendre de memòria els diàlegs perquè no hi entén gens:

"Per mi ja és un repte tot el tema financer, i qualsevol cosa nova que surt és un desavantatge."

El bitcoin va arribar a la cultura popular mentre s'inflava la bombolla especulativa. Des de finals d'any, ha viscut en una muntanya russa que els últims mesos s'ha anat desinflant. Però hi ha qui no hi veu un senyal que estan desapareixent, sinó que les criptomonedes estan entrant en una nova fase d'estabilitat en què arribaran a un públic molt més ampli.

ARXIVAT A:
BitcoinFestival de Sitges
Anar al contingut