Imatge d'un llibre en format paper amb més llibres de fons
Imatge d'un llibre en format paper
Barcelona

Sitges, El Masnou i Martorell són les localitats catalanes més lectores

Un rànquing d'Amazon ha permès fer una radiografia aproximada dels gustos i preferències dels lectors catalans

RedaccióActualitzat

Coincidint amb l'arribada de Sant Jordi, la companyia Amazon ha creat un rànquing de les localitats que més llegeixen de Catalunya. L'empresa ho ha fet a partir de les descàrregues de llibres digitals i enviaments en paper que ha registrat al llarg d'aquest any.

La classificació té com a mostra les compres realitzades per càpita en localitats de més de 20.000 habitants.

Els resultats constaten que Sitges és la localitat "més lectora" i que destaca per ser la que compra més llibres de viatges, d'autoajuda i títols relacionats amb la salut.

La segueixen, per aquest ordre, el Masnou, Martorell, Cambrils, Olot, Terrassa, Igualada, Salou, Lleida i Ripollet.

Gustos i curiositats a través dels llibres

El llistat també ha permès descobrir les preferències i els gustos dels lectors d'aquestes localitats. Ripollet, per exemple, és el municipi amb més interès culinari, si més no, el desè llibre més comprat ha estat "30 recetas de aperitivos para cenar".

Olesa encapçala la categoria romàntica en vendes de llibres com "Les set veritats d'Elena".

En el gènere de la ciència ficció, destaquen els lectors de Martorell, Sitges i Olesa de Montserrat.

Els habitants de Manlleu es decanten pels clàssics i els idiomes. Els llibres més venuts en aquesta localitat són "Don Quijote", que es pot trobar gratuïtament, i un diccionari català-anglès.

Els catalans compren més llibres electrònics que abans

El rànquing d'Amazon ha permès fer una radiografia aproximada dels gustos i les preferències dels lectors catalans però no ha tingut en compte els lectors que encara prefereixen la lectura en paper.

El que sí que ha pogut constatar Koro Castellano, directora de Kindle a Espanya, és que els catalans compren cada vegada més llibres en format digital.

Gràcies a aquest creixement de la lectura digital, Sant Jordi és el segon dia de l'any, després de Reis, que l'empresa Amazon ven més llibres en format electrònic.

Anar al contingut