Sitges centra el pròxim festival en el <b>"naixement del mal"</b>

<b>El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya </b>d'aquest any presenta un cartell ¿un cop més, dissenyat per l'agència China¿ que recorda el naixement del mal, en una imatge inspirada en el clàssic de Roman Polanski La llavor de diable (Rosemary's baby), estrenat el mateix any del naixement del festival.
Sitges centra el pròxim festival en el "naixement del mal"

Sitges centra el pròxim festival en el "naixement del mal"

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya d'aquest any presenta un cartell ¿un cop més, dissenyat per l'agència China¿ que recorda el naixement del mal, en una imatge inspirada en el clàssic de Roman Polanski La llavor de diable (Rosemary's baby), estrenat el mateix any del naixement del festival.
Actualitzat

La fascinació per l'àngel caigut ha estat fonamental en el cinema fantàstic universal, amb títols decisius com La noche del demonio (Curse of the Demon, Jacques Tourneaur, 1957), l'esmentada obra mestra de Polanski, la famosa L'exorcista (The Exorcist, William Friedkin, 1973) i un dels èxits del festival de l'any passat: The Lords of Salem, de Rob Zombie.

Takashi Miike serà una de les estrelles confirmades i vindrà amb nova cinta entre les mans: Lesson of the Evil, que narra els traumes d'un mestre psicòpata. El 2003 ¿un any després de compatir ex aequo el premi Orient Express per Araburu Taashi-Tachi (Agitator)¿, Takashi Miike va aterrar a Sitges per rebre la Màquina del Temps. Aquell mateix any va guanyar la Maria als millor efectes especials per Gozu, premi que va repetir l'any següent per Izo. A Sitges 2008, va obtenir una Menció Especial del Premi Noves Visions per God's Puzzle. El 2011, Sitges va projectar Hara Kiri: Death Of A Samurai, i l'any passat va programar a la secció Noves Visions For Love's Sake.

Amb motiu de la seva presència a Sitges, el festival programarà una retrospectiva-homenatge a Miike i publicarà un llibre sobre la seva figura.

Sitges 2013 tindrà com a objectiu prioritari d'aquesta edició la selecció dels títols que creïn tendència en les diferents branques del cinema fantàstic, i serà especialment sensible a la generació de nou talent i, sobretot, a la consolidació del gènere en la cinematografia catalana. El festival, a més, es compromet a investigar les noves formes de creació i producció cinematogràfiques, la diversitat de pantalles, l'impacte de la televisió en el gènere, així com les aplicacions transmèdia i similars.