Sitges

Sitges bull d'activitat amb bogeria vampiresca, Vincent Cassel, rialles i zombis

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges ha viscut un dissabte mogut. De la bogeria adolescent que ha provocat la visita del jove actor de "Crepuscle" Kellan Lutz a la més tranquil·la del francès Vincent Cassel, que ha rebut el gran premi honorífic del festival. També hi ha hagut estrenes sonades, com la de "Carne de neón", l'últim film de Paco Cabezas, amb el qual han arribat a Sitges les primeres rialles. I per rematar el dia, la tradicional passejada de zombis.

Actualitzat
La nissaga de "Crepuscle" ha demostrat una vegada més el seu poder de convocatòria. Era la tercera vegada que recalava a Sitges i, tot i que ha vingut un dels actors secundaris, més d'un miler de fans l'esperaven, alguns després de passar una nit al ras. Kellan Lutz ha participat en un acte de promoció d'una edició de la saga en DVD. No ha estat, però, l'únic nom propi del dia.

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic ha lliurat el seu gran premi honorífic a Vincent Cassel. L'actor francès ha arribat al certamen acompanyat del director Romain Gavras, fill de Costa Gavras, amb qui ha presentat al festival el film "Notre jour viendra". Cassel, que ha participat en films com "El odio", "Els rius de color porpra" o "Promeses de l'Est", ha rebut el guardó de mans del director del festival. Al seu nou film, l'actor interpreta un psicoanalista, manipulador i sociòpata que ajuda un jove pèl-roig a superar els problemes d'integració projectant la seva ràbia contra els altres.

Cabezas dóna una nota còmica

"Carne de neón" també n'ha estat una de les protagonistes. Es tracta d'una pel·lícula tragicòmica que gira al voltant de les aventures d'uns proxenetes en la qual la violència es barreja amb la comèdia. És l'última proposta del director Paco Cabezas, que ha justificat el caràcter "sud-realista" de la cinta pel seu origen sevillà. Els actors Ángela Molina i Mario Casas suporten el pes de la trama donant vida a un fill del carrer sense futur i a una mare que el va abandonar de nen i que ara surt de la presó malalta d'Alzheimer.

La pel·lícula, que beu de les influències de "Trainspotting" i "El club de la lluita", arribarà a les pantalles precedida pels primers i entusiastes aplaudiments que s'han sentit a Sitges. El director ja és un habitual del festival, on també ha presentat la seva "opera prima", "Aparecidos", i "Sexykiller", en què va participar, també, com a guionista.

Una passejada terrorífica

I per tercer any consecutiu, Sitges ha acollit la Zombie Walk, activitat en què centenars de persones vestides i maquillades com si fossin morts vivents passegen pels carrers del municipi. Els organitzadors afirmen que unes 340 persones s'han adreçat fins a l'edifici Miramar, punt de sortida de la cercavila, per caracteritzar-se amb l'ajut de maquilladors professionals. Per cobrir aquesta demanda, s'han fet servir desenes de kits de maquillatge, peces de làtex i uns quinze litres de sang artificial. Tot i així, molts altres participants a la desfilada ja han vingut "zombificats" de casa. Una de les novetats de la passejada d'enguany ha estat el recorregut, que ha passat per les zones més cèntriques del poble.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut