Kabul

Sis talibans morts i vuit soldats de la coalició ferits en diversos combats a l'Afganistan

Sis talibans han mort i vuit soldats de la coalició que lidera els EUA han resultat ferits en diversos enfrontaments al sud de l'Afganistan, segons han informat fonts militars. A la província de Kandahar, les tropes han atacat un suposat refugi rebel i han matat cinc insurgents; en la mateixa operació dos soldats estrangers i un d'afganès han resultat ferits. En un altre incident, a la província de Zabul, les tropes d'ocupació van ser atacades ahir a la nit amb granades i altres armes: un suposat talibà va morir i cinc soldats van quedar ferits. Just avui, el secretari de Defensa britànic ha dit en una entrevista que el desplegament de soldats al sud ha enfortit els talibans.

Actualitzat

Aquest any està sent dels més durs per a les tropes de la coalició des que el 2001 es va foragitar el règim integrista de Kabul. Més de 10.000 soldats afganesos i de la coalició es troben desplegats al sud de l'Afganistan, en una campanya d'envergadura, anomenada Empenta cap a la Muntanya, amb què es pretén acabar amb els insurgents.

Segons ha explicat una portaveu de les forces de coalició, la capitana Julie Roberge, les tropes van ser atacades ahir a la nit al districte de Shahjoy, de la província de Zabul, amb armes petites i granades. L'atac va provocar forts enfrontaments entre soldats i rebels. Cinc soldats de la coalició van resultar ferits en aquests combats i un presumpte talibà va morir, ha indicat la portaveu, que no ha volgut precisar la nacionalitat dels ferits.

Al districte de Panjwayi, de la província veïna de Kandahar, forces de la coalició s'han enfrontat a diversos insurgents, n'han matat cinc i n'han ferit un altre, ha afegit Roberge. Quatre presumptes talibans més han estat detinguts i dos soldats de la coalició i un afganès han quedat ferits.

Enfortiment talibà

El secretari de Defensa britànic, Desmond Browne, ha reconegut al diari "The Guardian" que el desplegament dels 3.300 soldats britànics al sud de l'Afganistan ha "enfortit" els talibans. Les seves declaracions s'han produït una setmana després de la mort del sisè soldat britànic a l'Afganistan, i quan es prepara per anunciar la setmana que ve el desplegament de reforços britànics al país. Tot i això, ha insistit que els atacs contra les tropes britàniques estaven previstos.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut