Aràbia Saudita

Sis suposats membres d'Al-Qaeda i un policia moren durant un tiroteig en una zona residencial de Riad

A la capital de l'Aràbia Saudita, Riad, sis suposats membres de la xarxa terrorista Al-Qaeda i un policia han mort i un setè ha estat capturat durant un intercanvi de trets en el barri residencial d'Al-Najil. Es creu que el grup preparava diversos atemptats, però les autoritats encara no n'han donat detalls. A més, tampoc saben si els noms dels sis suposats terroristes morts figuren a la llista dels terroristes més buscats al regne de wahabí. La branca saudita d'Al-Qaeda ha estat la responsable d'una onada de violència que ha sacsejat el país des del maig del 2003.

Actualitzat

El tiroteig en què han mort sis membres de la branca saudita d'Al-Qaeda i un policia s'ha produït al barri de Al-Najil. A més, un setè suposat terrorista ha quedat ferit i ha estat detingut.

L'enfrontament ha començat quan les forces de seguretat han envoltat una vivenda al barri d'Al-Najil, on s'amagaven membres de la rama saudita de la xarxa terrorista o "homes desviats", segons el terme que utilitzen les autoritats del regne de wahabí per referir-se als integrants d'Al-Qaeda. Immediatament després hi ha hagut intercanvi de trets entre els suposats terroristes i les forces de seguretat, en què han mort sis membres d'Al-Qaeda i un policia. A més, un setè suposat terrorista ha quedat ferit i l'han detingut.

Segons veïns del barri, almenys onze policies han quedat ferits lleus en el tiroteig. Amb tot, no se sap encara si els noms dels sis morts figuren a la llista que té Riad dels terroristes més buscats al regne de wahabí.

En els últims dos anys, desenes de membres d'Al-Qaeda han mort o s'han entregat a les autoritats saudites. L'Aràbia Saudita, el país on va néixer Ossama bin Laden, ha estat escenari de nombrosos atemptats terroristes des del 2003. El regne de wahabí és el major productor i exportador de petroli al món i té una especial influència en el món islàmic per acollir en territori seu els llocs més sagrats dels musulmans: la Meca i la Medina.

Anar al contingut