Jeremy Vine és el presentador més ben pagat de la BBC i és un dels que s'han rebaixat el sou (Reuters)
Jeremy Vine és el presentador més ben pagat de la BBC i és un dels que s'han rebaixat el sou (Reuters)

Sis presentadors de la BBC s'abaixen el sou per la diferència amb les companyes

Dos terços dels presentadors masculins cobren més que les seves companyes a l'empresa pública de radiodifusió britànica

RedaccióActualitzat

Sis presentadors estrella de la BBC britànica s'han abaixat el sou per la diferència amb els salaris de les seves companyes. El gest arriba després de la publicació de la llista dels periodistes de l'empresa millor pagats. Els homes de l'empresa cobren molt més que les dones amb funcions similars.

A la llista es pot veure com fins a dos terços dels homes cobren més que les treballadores de l'empresa. Per denunciar-ho, els presentadors Huw Edwards, Nicky Campbell, John Humphrys, Jon Sopel, Nick Robinson i Jeremy Vine s'han abaixat el sou.

La mateixa BBC ha explicat la mesura en un comunicat a la pàgina web.

El president del Comité Selecte de Digital, Cultural, Media i Esports, Damian Collins, valora positivament el gest, però creu que s'ha de fer alguna cosa més:

"Si bé és admirable que aquests presentadors de la BBC vulguin mostrar solidaritat amb les companyes femenines retallant-se el sou, aquest gest tampoc tracta els problemes fundamentals de la desigualtat salarial plantejats per Carrie Gracie o altres."

El presentador que cobrava més és Jeremy Vine, amb uns 800.000-860.000 euros l'any de ràdio i televisió. El segon més ben pagat és el presentador del programa de ràdio "Today", John Humphrys, amb entre 690.000-745.000 euros.

No és l'única reacció de l'empresa britànica

Fa uns dies, la corresponsal de Xina de la BBC, Carrie Gracie, va dimitir del seu lloc i va demanar tornar a treballar com a redactora a partir de la publicació de la llista. Els presentadors masculins amb la mateixa posició que Gracie cobraven entre 230.000 i 285.000 euros l'any, mentre que ella uns 155.000 euros.

El director general de la BBC, Tony Hall, i la presentadora de la BBC hauran de respondre a les preguntes d'una comissió sobre els sous de la BBC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut