Barcelona

Sis mil especialistes analitzen a Barcelona els nous combinats de fàrmacs per combatre l'hepatitis C

Aquesta setmana Barcelona és la seu d'un congrés internacional sobre l'hepatitis C. Un total de 6.000 especialistes de tot Europa comparteixen els últims avenços en la lluita contra aquesta malaltia, que és la més habitual de tots els tipus d'hepatitis. Últimament, s'han descobert noves combinacions de fàrmacs que estan resultant molt efectives. Es calcula que a Catalunya hi ha unes 150.000 persones afectades per aquesta malaltia.

Actualitzat
Progressos similars als aconseguits contra el virus de la sida s'estan fent ja contra el virus de l'hepatitis C, que afecta dues de cada cent persones, o sigui, unes 150.000 a Catalunya, i és la més comuna de les hepatitis. Amb la medicació actual, l'hepatatis C es pot arribar a curar en la meitat dels casos. Es tracta d'una combinació de dos fàrmacs, agressiva i amb força efectes secundaris. Aviat es generalitzaran els tractaments nous, que actuarien contra les proteïnes que permeten al virus reproduir-se i que podrien curar el 90% dels casos.

Moltes vegades, els afectats per hepatitis C no s'adonen que tenen la malaltia fins que està molt avançada, perquè tarda a donar símptomes. Però una simple anàlisi de sang la detecta. Per parlar d'aquesta i altres patologies hepàtiques, des del càncer al trasplantament, i també la malaltia alcohòlica, hi ha aquests dies 6.000 especialistes a Barcelona en un congrés europeu. La incidència de l'anomenat fetge gras, abans molt comú als Estats Units, està augmentant de forma alarmant aquí, associat al consum irresponsable d'alcohol, el sedentarisme i l'obesitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut