Les urnes arriben als llocs de votació
Les urnes arriben als llocs de votació

Sis mesos de l'1-O en tuits: l'independentisme recorda el referèndum

Puigdemont diu que "aquella jornada de dignitat popular i barbàrie policial va ser l'inici d'una nova era de la qual no hi ha retorn"

RedaccióActualitzat

Es compleix mig any de l'1 d'octubre. Sis mesos després, hi ha 9 líders polítics i socials en presons espanyoles, i 7 a l'estranger. Puigdemont, empresonat a Alemanya, espera que la justícia d'aquell país decideixi si l'extradeix a Espanya.  

Va ser el dia que, contra tot pronòstic, hi va haver urnes i paperetes, però que va estar marcat per la contundent actuació policial en diversos col·legis electorals per impedir la votació. 

 

Notícia relacionada: Tots els resultats del referèndum de l'1-O

 

Des de llavors hi ha hagut una declaració d'independència congelada, una votació al Parlament que després no es va fer efectiva, l'aplicació del 155 i la destitució del govern, i unes eleccions que va guanyar Ciutadans i que van revalidar una majoria independentista al Parlament.

Diferents persones i entitats s'hi han referit a través de les xarxes socials:

Carles Puigdemont, des d'Instagram, assegura que la veu de la ciutadania no pot ser mai delicte:

 

 

Òmnium Cultural i l'ANC han publicat vídeos en referència a l'1-0 a través de Twitter:

 

 

 

 

Mapa Interactiu: Memòria audiovisual de l'1-O

 

El referèndum que ha marcat un abans i un després en l'anomenat procés català. La jornada va acabar amb més de mil ferits. 

També s'hi han referit representants de diferents partits polítics, com el diputat d'ERC Gabriel Rufián: "Recordar i no trair"

 

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-OIndependència
Anar al contingut