Platja d'Aro

Sis detinguts per la mort de l'empresari Jordi Comas durant un assalt a casa seva

Comas va morir per asfíxia, després que tres encaputxats van entrar a robar a casa seva i li van posar un mocador a la boca perquè no cridés, a més de lligar-lo

RedaccióActualitzat

Continua oberta l'operació dels Mossos d'Esquadra per l'homicidi, ara fa tres anys, de l'empresari i president de la patronal gironina FOEG Jordi Comas. Els Mossos d'Esquadra han detingut sis persones per aquest cas, dues a Barcelona i les altres quatre al Baix Empordà.

Els detinguts pertanyen a una banda que actuava a l'Empordà i són d'origen marroquí i albanokosovar. A més, hi ha diverses ordres de recerca internacional d'altres implicats en el cas.

El crim de l'empresari, de 67 anys, va tenir lloc la nit del 18 de novembre del 2012, quan tres encaputxats van assaltar la casa de Comas a Platja d'Aro. En aquell moment, l'empresari estava acompanyat de la seva dona. Els assaltants els van lligar de mans i peus i l'empresari va morir asfixiat després que li van posar un mocador a la boca perquè no cridés. Els lladres van regirar la casa i es van endur joies i altres objectes de valor. La dona va aconseguir deslligar-se i alertar la policia.

Escorcolls als domicilis dels detinguts

Els Mossos d'Esquadra escorcollen els domicilis dels sis detinguts en l'operació policial. Busquen proves que incriminin els sospitosos amb el crim. A les dotze del migdia s'han fet escorcolls simultanis a dos habitatges de Barcelona, dos a Platja d'Aro i dos més a Palafrugell, en presència dels detinguts.

El jutjat d'instrucció número 2 de Sant Feliu, que porta el cas, els podria imputar delictes d'assassinat, robatori amb violència i pertinença a grup criminal.

L'operació, que està sota secret de sumari, continua oberta i fonts de la investigació no descarten noves detencions en les pròximes hores.

El robatori i la mort de l'hoteler va commocionar el món empresarial i la societat gironina perquè era una persona molt coneguda i apreciada per la seva implicació i compromís.

Arran de l'assassinat de Jordi Comas, els Mossos d'Esquadra van reforçar la vigilància policial per frenar l'onada de robatoris amb violència. Es van augmentar els controls i a Platja d'Aro es van instal·lar càmeres de seguretat a l'entrada de les urbanitzacions i en diferents punts del municipi.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut