Reus

Sis detinguts i 21.000 còpies il·legals decomissades en una operació contra la pirateria a Reus

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut sis persones i han intervingut prop de 21.000 còpies il·legals de CD i DVD en una operació policial contra la pirateria digital a Reus. La investigació es va iniciar fa unes setmanes arran de diverses informacions recollides sobre la possibilitat que en un habitatge al carrer Sant Roc de Reus i un altre a la zona de Pere el Cerimoniós es produïen grans quantitats de material audiovisual falsificat. Els sis detinguts, que passaran a disposició del jutjat d'instrucció número 2 de Reus, estan acusats d'un delicte contra la propietat intel·lectual.

Actualitzat
Els cossos policials han escorcollat un domicili al número 21 del carrer Sant Roc de Reus i un altre a una zona propera al col·legi La Salle de Reus. Se sospitava que aquest material es produïa a gran escala i es distribuïa a venedors al detall, coneguts com "motxil·lers", que, al mateix temps, el venien a diferents indrets de la Costa Daurada.

Amb aquesta actuació, els agents han decomissat més de 20.800 còpies de CD i DVD, així com sis torres de gravació múltiple, un ordinador, impressores, una fotocopiadora i material de papereria.

Amb els dos escorcolls s'han pogut provar les sospites que els detinguts copiaven grans quantitats de material audiovisual i el preparaven per a la seva posterior distribució, fabricant també les caràtules i els plàstics protectors. També s'han trobat més de 2.900 euros, possiblement provinents de la venda als "motxil·lers".

Un dels detinguts, Abdoul Akhatt N., estaria relacionat amb dos punts més de producció de material audiovisual desmantellats, també per Mossos i Guàrdia Urbana, el mes de març de l'any passat. En aquella ocasió, es van decomissar 19.000 còpies il·legals.

Els arrestats, tots veïns de Reus, són Abdoul Akhatt N., de 31 anys; Magat S., de 30 anys; Gora K., de 35 anys; Mamadou Mbengue S., de 27 anys; Gueye M. F., de 27 anys, i Ndiaye A. S., de 33 anys.

Anar al contingut