Benicàssim

Sis detinguts a Benicàssim per obligar a prostituir-se una menor romanesa

Policia i Mossos d'Esquadra han desarticulat a Benicàssim, al País Valencià, una xarxa de proxenetes que entre altres delictes va obligar presumptament a prostituir-se una noia romanesa de 16 anys. La noia va aconseguir fugir i es va refugiar a Barcelona, on es va presentar a denunciar els fets a la comissaria dels Mossos d'Esquadra del barri de les Corts, acompanyada d'un funcionari del consolat de Romania. Va explicar que l'obligaven a exercir la prostitució al carrer a Benicàssim, controlada per altres noies també romaneses però majors d'edat. Quatre dels sis detinguts ja han ingressat a presó després de declarar davant del jutge.

Actualitzat
Les investigacions van començar el 30 d'abril passat, quan la menor es va presentar davant els Mossos d'Esquadra de Barcelona, acompanyada d'un funcionari del consolat de Romania, i va denunciar que havia estat obligada a exercir la prostitució a la província de Castelló. En la seva declaració, la menor va explicar que va arribar a Espanya enganyada per treballar com a operadora de relacions públiques, però les dues persones que l’acompanyaven li van prendre la documentació després d'entrar a Hongria i la van retenir per la força durant la resta del viatge.

Quan van arribar a Castelló, la van obligar a exercir la prostitució a Benicàssim, controlada per altres dones, fins que va poder fugir amb l'ajuda d'una compatriota que la va traslladar fins a Barcelona i la va deixar al consolat de Romania.

La víctima va reconèixer fotogràficament diverses persones, entre les quals el màxim responsable del grup, cosa que va permetre que el passat dia 22, en un dispositiu conjunt de la policia i els Mossos d'Esquadra, s'efectuessin dos escorcolls domiciliaris, un a Benicàssim i l'altre a Castelló.

Agents de la Unitat de Menors de la policia autonòmica i de la Brigada d'Estrangeria de Barcelona de la policia van detenir sis presumptes membres de la xarxa de delinqüents; són quatre noies i un noi romanesos de 20 a 23 anys, i un ciutadà espanyol de 38 anys, entre els quals hi ha el considerat responsable de la xarxa. A més es va localitzar documentació de la víctima a l'habitatge de Benicàssim i es va intervenir un vehicle de gamma alta, 210 euros i documentació diversa.

Quatre dels sis detinguts ja han ingressat a presó després de declarar davant del jutge acusats de proxenetisme i corrupció de menors. No es descarten més detencions perquè l'operació policial continua encara oberta.
Anar al contingut