Barcelona

Vuit dels nens portadors asimptomàtics de la diftèria encara no han estat donats d'alta

Aquest dilluns, dos dels deu nens portadors del bacteri han rebut l'alta mentre els altres continuaran rebent antibiòtic fins que les seves mostres siguin negatives

Actualitzat

Vuit dels portadors asimptomàtics del bacteri de la diftèria encara continuen en tractament. Aquest dilluns, dos dels deu portadors del bacteri han rebut l'alta. Els nois van donar positiu a la presència del bacteri, però no havien desenvolupat la malaltia perquè estaven vacunats.

El Departament de Salut explica que la resta de portadors continuaran rebent antibiòtic fins que les seves mostres siguin negatives, tot i que les càrregues bacterianes que presenten actualment són molt baixes. Per tal que no transmetin el bacteri a persones no vacunades, aquestes persones, vuit nens i dos adults, estan sent tractats amb antibiòtics específics i no surten de casa. En principi, es confiava que els vuit menors portadors de diftèria tornessin a l'escola dijous de la setmana passada.

El noi de 6 anys d'Olot que no havia estat vacunat continua en estat greu a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on rep tractament específic per a la diftèria.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut