El degà del Col·legi Oficial d'Enginyers tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC), Ferran Amago, i el director de l'ofici…
El degà del Col·legi Oficial d'Enginyers tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC), Ferran Amago, i el director de l'oficina tècnica del COETTC, Jesús Anguix, en la presentació de l'informe. (Foto ACN)
Barcelona

Sis de cada deu municipis tenen cobertura mòbil deficient a Catalunya

Tot i detectar millores a la ciutat de Barcelona, l'estudi lamenta que encara hi hagi zones del territori català amb deficiències notables.

RedaccióActualitzat
La cobertura de la telefonia mòbil a Catalunya presenta deficiències importants. Sis de cada deu municipis catalans tenen problemes de cobertura de telefonia mòbil. Aquest és el resultat del diagnòstic elaborat pel Col·legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicacions de Catalunya (COETTC). L'estudi, que es fa anualment des de fa sis anys, constata que gairebé el 60% dels municipis catalans tenen problemes de cobertura mòbil, respecte el 57% del 2012. En el 69% dels casos les deficiències són significatives.

Les poblacions costaneres de les comarques del Maresme, l'Empordà i la província de Tarragona segueixen arrossegant els problemes d'altres anys. Al mateix temps, l'estudi mostra noves dificultats en zones de l'interior, urbanitzacions i polígons industrials. A la ciutat de Barcelona, les dificultats es concentren sobretot en barris com la Vall d'Hebron, la Sagrada Família i el Gòtic.

El degà del COETTC, Ferran Amago, ha lamentat les mancances que presenta la capital mundial del mòbil (Mobile World Capital) quan comença el repte de desplegar les tecnologies de quarta generació, l'anomenat 4G.
Anar al contingut