Tres nens amb pancartes d'Al-Assad en una manifestació progovernamental. (Foto: EFE)
Al-Assad manté la repressió mentre mostra al món massives manifestacions progovernamentals. (Foto: EFE)
Sanà

Síria titlla la condemna de l'ONU d'injusta i tendenciosa

Síria continua immersa en una espiral de violència i repressió imposat per un règim aliè a la pressió internacional: l'última envestida per part de les Nacions Unides. El govern de Bashar al-Assad s'ha mostrat crític amb l'ONU per instar les potències mundials a emprendre actuacions per protegir els civils de Síria. Consideren la resolució de condemna injusta, tendenciosa i descaradament polititzada. Això passa als despatxos mentre al carrer almenys 24 persones han mort aquest dissabte, 15 de les quals durant la matinada i almenys 9 en enfrontaments al carrer durant el dia.

RedaccióActualitzat
Síria acusa el Consell de Drets Humans de l'ONU de fonamentar la seva condemna en un "informe descaradament polititzat emès pels enemics d'aquest país".

Aquesta mateixa font, a més, considera la resolució una ingerència injustificada i ostensible en els assumptes interns de Síria, "que sempre ha defensat les causes dels drets humans", ha dit en declaracions recollides per l'agència oficial de notícies.

L'alta comissionada pels drets humans de les Nacions Unides, Navy Pillay, ha urgit aquest divendres les potències mundials a emprendre actuacions per protegir els civils de Síria de la "repressió despietada".

Més de 4.000 persones han mort durant l'ofensiva militar realitzada pel règim de Bashar al-Assad per aturar els manifestants, que són als carrers des del març del 2010. Es creu que més de 14.000 persones estan arrestades, segons ha afegit Pillay.

Síria té encara, però, alguns aliats. És el cas de la Xina i Rússia, els enviats dels quals a les Nacions Unides no van dubtar a criticar la crida de Pillay. També l'Iraq i l'Iran donen suport a Al-Assad i aquest divendres han reiterat la seva oposició a les sancions econòmiques i financeres imposades a Síria per la Unió Europea, els Estats Units i la Lliga Àrab.
Anar al contingut