Imatge apocalíptica d'un carrer d'Alep (Reuters)
Imatge apocalíptica d'un carrer d'Alep (Reuters)
Damasc

Síria nega cap implicació en el bombardeig a un camp de desplaçats

L'ONU qualifica de "crim de guerra" aquest atac al nord del país i molt a prop de la frontera amb Turquia, que ha causat una trentena de morts

RedaccióActualitzat

La treva de 48 hores a Alep ja és història. A les últimes hores han mort més de setanta persones. En paral·lel, un bombardeig aeri ha matat 28 persones en un campament de desplaçats, a prop de la ciutat de Sarmada. La majoria de les víctimes són dones i nens que precisament havien fugit d'Alep. La Casa Blanca ha condemnat l'atac i l'ONU el qualifica de "crim de guerra", mentre que el règim sirià ha negat tota implicació.

La Comandància Suprema de les Forces Armades acusa grups terroristes d'aquest atac: "Hi ha informacions que algunes organitzacions terroristes han començat fa poc, i sota la supervisió de parts estrangeres conegudes, a atacar blancs civils de manera deliberada". Síria es desvincula d'aquesta acció, però altres fonts creuen que el bombardeig l'han fet avions russos o de l'exèrcit sirià.

L'atac coincideix amb la treva de 48 hores a Alep que havia de suposar el restabliment de la treva auspiciada per Moscou i Washington. En aquesta zona, hi ha uns 700.000 desplaçats interns pels cinc anys de guerra. No poden passar a Turquia pel tancament de fronteres decretat per Ankara després de l'acord amb Europa.

Però Turquia no es deslliura tampoc de la violència. Diversos projectils llançats des de Síria han caigut a la ciutat fronterera de Kilis i han causat una desena de morts. Ankara diu que és un atac d'Estat Islàmic. Alguns analistes apunten que l'organització jihadista vol arrossegar Turquia a una intervenció terrestre i provocar així un conflicte amb la resta de bàndols enfrontats a la guerra de Síria.

Des del govern espanyol en funcions, el cap de la diplomàcia, José Manuel García-Margallo, s'ha mostrat partidari de parlar amb Al-Assad per trobar una sortida al conflicte sirià: "A mi Al-Assad no m'agrada gens, però m'agrada molt menys els drames humans que veiem", en al·lusió als bombardejos contra civils.

Anar al contingut