Homs

Síria allibera 755 detinguts coincidint amb la presència dels observadors de la Lliga Àrab

El règim sirià ha alliberat 755 detinguts sense delictes de sang. Ho ha fet coincidint amb la presència dels observadors de la Lliga Àrab. El cap de la missió ha dit que no ha vist "res espantós" en la visita a la ciutat d'Homs, una opinió criticada pels activistes i fins i tot pel govern francès. Avui, els observadors de la Lliga Àrab a Síria visitaran tres ciutats més considerades hostils al règim de Bashar al-Assad: Daraa, Hama i Idlib.

RedaccióActualitzat
Malgrat que la majoria d'observadors es desplacen a aquestes ciutats, una vintena es quedaran a Homs per seguir de prop l'evolució en aquesta ciutat, considerada el feu de l'oposició siriana.

De moment, el grup ja ha confirmat que hi ha hagut violacions dels drets humans, malgrat que no ha pogut determinar qui les ha perpetrat.

Ahir els observadors van poder visitar Homs sense vigilància del règim i van poder parlar amb familiars de manifestants assassinats, això sí, enmig de protestes.

Els opositors continuen desconfiant del cap dels observadors, el general sudanès Mustafa al-Dabi, que va dir que no havia vist "res d'espantós" en la seva primera visita a Homs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut