El Caire

Síria allibera 1180 detinguts durant les protestes contra Al-Assad

Les autoritats sirianes han anunciat l'alliberament de 1.180 persones detingudes durant la revolta contra el règim de Bashar al-Assad, el dia abans que es compleixi l'ultimàtum donat per la Lliga Àrab a Damasc perquè excarceri tots els detinguts i aturi la violència. En una nota, l'agència oficial siriana Sana ha informat que els alliberats "estaven implicats en els esdeveniments que han tingut lloc a Síria i no tenen les mans tacades de sang".

Actualitzat
Tot i l'alliberament, la violència continua sense aturador. Més de 70 persones van morir ahir, segons han confirmat fonts de l'Observatori Sirià dels Drets Humans. Aquesta ONG apunta que la majoria de víctimes van ser abatudes a la província de Derat, la regió del sud del país on va néixer la revolta al març . Del total de morts, 27 són civils, abatuts per les forces de seguretat, 34 són soldats i 12 són desertors que han mort en enfrontaments armats.

El balanç de víctimes mortals, segons les mateixes fonts, podria pujar ja que molts dels prop de 60 ferits que hi ha hagut estan greus.

El règim del president Bashar al-Assad s'està quedant cada cop més sol. Demà, la Lliga Àrab preveu una nova reunió extraordinària a Rabat per ratificar la seva decisió de suspendre Síria d'aquest organisme. El rei Abdullah II de Jordània es va convertir ahir en el primer mandatari àrab a demanar obertament a Al-Assad que abandoni el poder.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut