Esplugues de Llobregat

Sirera aposta per més seguretat i critica durament José Montilla en el xat del portal

Sirera ha defensat que un PP fort aportaria "sentit comú" a la política catalana, ja que els populars deixarien de banda "les polèmiques identitàries" i es preocuparien "de les coses de la gent". I, entre aquestes preocupacions de la gent, ha citat la seguretat ciutadana, que el PP vol garantir a través d'un desplegament dels Mossos d'Esquadra "d'acord amb les necessitats del servei i no de les fotos que vulgui fer-se la consellera".

Actualitzat

La preocupació per la inseguretat ha estat, precisament, una de les causes de l'ajornament de la cimera europea de ministres d'Habitatge a Barcelona. El polític popular ha qualificat d'"absolutament impresentable que el govern no pugui garantir la seguretat i, per tant, la llibertat dels ciutadans" i creu que aquesta decisió podria provocar "un efecte crida dels violents".

Dels candidats a presidir la Generalitat, Montilla ha estat el blanc de la majoria de dards de Sirera, que ha qualificat de "desastre" el pas del presidenciable del PSC pel Ministeri d'Indústria i considera que, després de l'opa de Gas Natural i el caos del Prat "només Clos pot fer-ho pitjor". El polític popular també s'ha referit a la polèmica entrevista de Montilla i l'economista Xavier Sala i Martín i ha dit que "posa de manifest el tarannà profundament sectari" de Montilla, de qui creu que va "perdre els papers".

L'opinió de Sirera sobre la situació de la llengua catalana també ha causat l'interès dels lectors de telenoticies.cat, que han preguntat si entre els problemes reals de la gent hi havia la llengua d'escolarització. El candidat número 6 per Barcelona ha apostat per "garantir als pares la llibertat d'escollir en quina llengua volen educar els seus fills".

El PPC considera una "prioritat" que "tots els catalans puguin expressar-se en qualsevol de les dues llengües oficials a Catalunya" i Sirera ha defensat que "també és cultura catalana la que s'expressa en castellà". D'altra banda, sobre l'Estatut català, Sirera l'ha rebutjat "perquè és profundament intervencionista i genera una gran inseguretat jurídica".

Dos dels temes que han protagonitzat les últimes setmanes de precampanya han estat la immigració i els incidents de Martorell en un míting del PP. Sobre aquests fets, Sirera ha negat que el secretari d'Organització popular, Xavier García Albiol, agredís ningú en els aldarulls contra Piqué i Acebes, sinó que "només va donar una empenta a una persona que l'increpava i l'insultava". En immigració, Sirera ha dit que el PPC vol "integrar" els immigrants que han arribat d'acord amb les lleis i "perseguir les màfies que trafiquen amb éssers humans".

Pel que fa a les perspectives electorals, l'actual portaveu adjunt dels populars al Parlament està convençut que "el PPC incrementarà el suport" de les últimes eleccions, ja que en les enquestes sempre se'ls atribueixen "tres o quatre" diputats menys dels que finalment acaben obtenint.

A més, els usuaris han fet moltes preguntes al secretari de Comunicació del PP que fugien del programa electoral, com la condemna del règim franquista per part dels populars o els matrimonis homosexuals.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut