Theresa May i Donald Trump, a la roda de premsa posterior a la reunió
Theresa May i Donald Trump, a la roda de premsa posterior a la reunió
Washington

Sintonia entre Trump i May, primera mandatària internacional rebuda a la Casa Blanca

Els dos països, que travessen un moment històric i polític de grans canvis, volen renovar i redefinir la seva aliança després del Brexit

RedaccióActualitzat

Primera trobada de Donald Trump amb un mandatari internacional a la Casa Blanca. El president dels EUA s'ha reunit aquest divendres a la tarda una hora amb la primera ministra britànica, Theresa May.

Acabada la reunió, que ha estat cordial i positiva, els dos líders han comparegut davant dels mitjans. Tots dos mandataris han abordat qüestions com la lluita antiterrorista o les sancions a Rússia i han expressat el seu compromís amb l'OTAN. Trump ha ofert a May una relació comercial preferent quan els britànics abandonin la Unió Europea.

Trump ha destacat que mai la relació entre els dos països havia estat tan forta i que els Estats Units i el Regne Unit esperen treballar junts en diversos camps com els negocis, el comerç i els afers estrangers.

Pel que fa a Rússia, May ha afirmat que les sancions econòmiques han de continuar.

"Les sancions a Rússia han de continuar. Continuarem mantenint aquesta posició dins de la UE."

Per la seva part, Trump ha dit que encara és aviat per parlar de la possibilitat que els Estats Units aixequin les sancions a Rússia, però ha assegurat que vol tenir una "fantàstica relació" amb el president rus, Vladímir Putin.

May, que abans d'anar a Washington ha passat per Filadèlfia, ja havia demanat prudència a Trump davant el líder rus, Vladímir Putin, amb qui, diu, el seu consell és "cooperar, però vigilar".

Segons la primera ministra britànica, Trump dona ple suport a l'OTAN. May s'ha dirigit al president dels Estats Units i li ha dit: "Senyor president, crec que vostè m'ha dit que dona suport a l'OTAN al cent per cent." Trump ha assentit.

May, la primera a reunir-se amb Trump

May és la primera líder mundial a reunir-se amb el nou president dels Estats Units, en un gest dels dos mandataris per donar un nou impuls a la "relació especial" que mantenen els Estats Units i el Regne Unit.

Els dos països, que travessen un moment històric i polític de grans canvis, volen renovar i redefinir la seva aliança. Entre els temes més destacats, hi ha el futur acord comercial entre els Estats Units i el Regne Unit, després del Brexit, quan els britànics ja no formin part de la Unió Europea. La Comissió Europea ha recordat al Regne Unit que, mentre formi part de la Unió Europea, pot "parlar" d'un eventual acord de lliure comerç amb un tercer país, però no entrar en negociacions.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut