Imatge de la quantitat de roques que encara talla la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga i s'han de moure per reobrir el pas. Imat…
Imatge de la quantitat de roques que encara talla la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga i s'han de moure per reobrir el pas. Imatge del 5 de juny del 2018. (horitzontal)

S'intensifiquen els treballs a l'esllavissada del Castell de Mur per retirar les 60.000 tones de roques i reobrir la via

Actualitzat

ACN Guàrdia de Noguera.-Aquesta setmana s'han intensificat els treballs a l'esllavissada del Castell de Mur, al Pallars Jussà, que va causar dues víctimes mortals. Fins ara solament s'hi havia fet tasques manuals per assegurar la cinglera i evitar nous despreniments de roques. Ara, s'hi han incorporat màquines retroexcavadores per retirar les roques de l'esllavissada i poder reobrir la via LV-9124 que dona accés al municipi de Sant Esteve de la Sarga des del Pallars Jussà i al congost de Mont-rebei. Les previsions de la Diputació de Lleida, responsable de la via, són que a finals del mes de juny es pugui reobrir la carretera. Les tasques de col·locar malles i assegurar la cinglera segueixen paral·lelament amb la reiterada de roques. Aquest dimarts s'incorporarà una segona màquina per treballar en la retirada de pedres. Les pròximes setmanes hauran de moure unes 60.000 roques per poder reconstruir i donar pas a la carretera.

Aquestes obres suposaran una inversió d'uns 450.000 euros per part de la Diputació de Lleida.La retirada del material és la tercera fase prevista en aquestes obres d'emergència arran de l'esllavissada del passat 16 d'abril que es va cobrar la vida de dues persones que van quedar atrapades al vehicle amb què circulaven.Després de l'esllavissada es va habilitar un pas alternatiu per una pista forestal que connectar el nucli de Cellers amb Moror. El problema d'aquesta pista és que en dies de pluja es converteix en intransitable amb un turisme i solament es pot fer amb un vehicle tot terreny.Una vegada s'hagin retirat les roques caldrà reconstruir la carretera i de cara a la tardor caldrà portar a terme mesures correctores mediambientals a la zona afectada. La previsió és que es pugui donar pas a la carretera a finals d'aquest mes de juny sobre la nova esplanació construïda.

Anar al contingut