Líban

Siniora assegura que no permetrà que Hezbollah faci un cop d'estat aprofitant la manifestació convocada pels prosirians

El primer ministre libanès, Fuad Siniora, ha assegurat que no permetrà que Hezbollah i l'oposició prosiriana "facin un cop d'estat". En un discurs televisat a la nació, Siniora ha dit que permetrà la celebració de la manifestació a Beirut -convocada per demanar la dimissió de l'actual govern- sempre que es faci pacíficament. El ministre libanès de Telecomunicacions ha dit també que el "govern no cedirà" perquè es tracta de triar "entre la democràcia i l'autocràcia religiosa". El líder de Hezbollah, Hassan Nasrallah, ha cridat a una "participació massiva" a la manifestació.

Actualitzat

Segons el ministre libanès, el Líban ha de triar entre una "societat liberal i pluralista" o "els dictats de les fàtues dels mul·làs iranians".

Les forces de l'oposició han fet una crida a tots els libanesos sense distinció a manifestar-se pacíficament i portant només la bandera del país amb l'objectiu de demanar la formació d'un nou govern d'unitat nacional encarregat de preparar una nova llei electoral.

El sis ministres prosirians del govern libanès van dimitir fa quinze dies després del refús de la majoria del govern d'acceptar "una minoria de bloqueig" a l'oposició al si de la coalició. Amb la seva dimissió, han obert una greu crisi política.

El cap de l'executiu libanès ha demanat el suport dels seus conciutadans per afrontar els dies difícils que vénen. "Demano als libanesos que pengin banderes del Líban a les seves finestres, als seus balcons, a les places; l'única bandera que s'ha d'hissar és la del Líban", ha manifestat Siniora, que ha acabat el seu discurs dient "el Líban sobreviurà".

 

Anar al contingut